fbpx

Filozofia Joy

„Scopul educației timpurii ar trebui să fie acela de a activa dorința naturală a copilului de a învăța.” Dr. Maria Montessori

La Joy Montessori, înțelegem că fiecare copil are un ritm și mod unic de învățare. Prin urmare, adaptăm metoda noastră de educație pentru a corespunde nevoilor individuale ale fiecărui copil. Credem că un mediu bine pregătit este cel mai adecvat cadru de învățare, care stimulează iubirea pentru cunoaștere prin curiozitate, consistență și libertatea de alege. Vedem educația timpurie nu doar ca pe o necesitate, ci și ca o pregătire esențială pentru viață. Acest lucru ghidează abordarea noastră holistică a învățării și a bunăstării copiilor, având ca obiectiv final rezultate academice și bunăstarea copiilor.

Filozofia Joy Montessori

La Joy Montessori, ne-am ales o filozofie de viață care să scoată în evidență unicitatea și potențialul fiecărui copil, în timp ce protejăm mediul său personal, cultural și familial. Cum o facem? Prin a crea o atmosferă de învățare pozitivă, prin care îi încurajăm pe copii să devină cea mai bună versiune a lor. Prin utilizarea programului de educație Joy Montessori, structura echipelor educaționale și a prin mediile de învățare adaptate nevoilor fiecărui copil, demonstrăm că prin educație și empatie, putem transforma lumea într-un loc mai bun pentru viitor.

La noi, copiii sunt priviți ca indivizi unici, a căror dezvoltare trebuie să fie cultivată și respectată, motiv pentru care credem că:

 • Toți copiii poartă în sine persoana care vor deveni, iar rolul nostru de educatori și părinți este de a influența pozitiv această devenire.
 • Fiecare copil are dreptul să fie și să se simtă în siguranță, atât fizic, cât și emoțional.
 • Educația este un ajutor pentru viață și o pregătire pentru ea.
 • Un program complet de îngrijire și educație implică integrarea aspectelor intelectuale, emoționale, spirituale, fizice și sociale ale vieții.
 • Ar trebui să existe o diversitate de grupări sociale și toate formele de diversitate ar trebui acceptate și respectate.
 • Învățarea are loc într-o varietate de moduri și ar trebui să fie adaptată nevoilor și intereselor individuale de dezvoltare ale fiecărui copil, pentru a-l ajuta să-și atingă întregul potențial.
 • Învățarea este în mare parte activă, adesea auto corectă, ritmată individual și nelimitată în domeniul de aplicare.
 • Rolul profesorului este de a ghida, observa și sprijini fiecare copil.
 • Mediul Joy Montessori “ajunge” la copil prin curiozitate, stabilitate și libertatea de a alege.
 • Învățarea ar trebui să fie legată de casă și de lumea exterioară.
 • Echilibrarea libertății și disciplinei are ca rezultat o capacitate mai mare de auto direcționare.

Suntem o echipă dedicată de educatori profesioniști, care întâmpină cu brațele deschise copiii și familiile lor. Ne dorim ca experiența copiilor noștri să fie distractivă și educațională. Încurajăm relațiile puternice și legăturile atât cu cei mici, cât și cu toți membrii familiei lor. La Joy, copiii sunt parte integrantă a comunității noastre și le oferim un mediu de învățare care îi sprijină în dezvoltarea lor. Nu credem că abilitățile, stilurile de învățare sau circumstanțele îi limitează pe copii, ci credem că fiecare copil are potențialul de a reuși.

Prețuim și sărbătorim diversitatea, iar lupta împotriva discriminării este o prioritate. Încurajăm copiii să-și dezvolte atitudini pozitive față de toate categoriile sociale și să respecte diferențele. Prin acceptarea diversității, creăm un mediu motivațional pentru copii și le oferim experiențe care se potrivesc stilului lor de învățare, încurajându-i să devină elevi competenți.

Apreciem importanța practicii reflexive și capacitatea acesteia de a oferi educatorilor modalități de a-și evalua și îmbunătăți munca la clasă. Încurajăm explorarea de noi idei și abordări pentru educația copiilor și promovăm învățarea continuă. Prin colectarea de informații și dezvoltarea comunităților de învățare, căutăm mereu să luăm cele mai bune decizii pentru beneficiul copiilor noștri. Totodată, Joy Montessori este dedicată practicilor și învățăturilor durabile din punct de vedere ecologic, învățându-i pe copii simțul responsabilității, respectului, participării și conexiunii cu pământul. Încurajăm copiii să-și dezvolte simțul mirării față de natură și să înțeleagă importanța conservării resurselor pentru viitorul nostru comun. Prin educația Joy, dorim să asigurăm viabilitatea lumii noastre pentru generațiile viitoare.

În concluzie, fiecare Centru Educațional Joy Montessori încearcă să creeze un pod de legătură între căminul fiecărui mic explorator, centrul nostru și comunitatea extinsă, astfel încât să ofere un program complet de educație și îngrijire timpurie.

Joy Montessori este un loc sigur pentru copii, care se angajează să ofere rezultate excelente, atât pe plan academic cât și în ceea ce privește bunăstarea fiecărui copil.