fbpx

Ghid de bune practici

Comunicarea echipei Joy cu părinții

Este foarte important pentru noi ca părinții să fie informați și să cunoască bine activitatea noastră, comportamentul și evoluția copiilor. Având în vedere faptul că, mai presus de orice, urmărim crearea și asigurarea stării de bine a copilului dar și a adulților din preajma lui, un aspect important este COMUNICAREA FAMILIE-CENTRU.

Vom facem eforturi pentru a vă pune la dispoziție informațiile necesare și pentru a răspunde la întrebările, îngrijorările și propunerile dumneavoastră. Comunicarea eficientă contribuie la crearea unui mediu în care atât copilul dumneavoastră cât și personalul centrului să se bucure de timpul petrecut împreună. Vom face schimb de informații pe mai multe căi:

  • Directorul centrului vă va răspunde în cel mai scurt timp posibil. Informații, fotografii din timpul activităților zilnice vor fi trimise prin email la sfârșitul fiecărei săptămâni iar modificările și noutățile vă vor fi trimise atunci când apar.
  • Educatoarea vă poate răspunde zilnic la telefon doar în intervalul 13:30-14:30.

Nu uitați: pentru orice întrebări aveți, puteți căuta răspunsul și pe pagina dedicată de întrebări frecvente Joy, pe care încercăm să o updatăm lunar.

În holul de la intrarea în centru  găsiți anunțuri pentru săptămâna în curs, precum și alte informații utile: orar, meniu, calendar anual, noutăți. Vă rugăm să îl urmăriți zilnic.

Întâlnirile cu managementul centrului și cu educatoarele pot avea loc săptămânal, în intervalele orare stabilite de fiecare educatoare și părinte în parte.

Lucrările copiilor sunt păstrate în clasă în dosare individuale, personalizate și monitorizate.

Puteți avea acces oricând la portofoliul copilului, dar este nevoie ca acesta să rămână în centru până la sfârșitul ciclului de învăţământ, pentru o mai bună stabilire/evaluare a progresului academic al copilului.

Apare lunar și este trimis pe e-mail. Acesta conține:

  • noutăți din centru
  • articole despre filozofia Montessori
  • aspecte, noutăți legate de politica educațională națională
  • aspecte legate de  evoluția copiilor
  • modele de bună practică, sfaturi utile pentru părinți

Atât pedagogia Montessori cât și standardele stabilite pentru învățământul tradițional stabilesc că evaluarea copilului este element important al activității din centru.

Copiii nu sunt niciodată comparați unii cu alții iar evaluarea se bazează pe dezvoltarea individuală a fiecărui copil. Organizăm aceste întâlniri dintre educatoare și părinți de două ori pe an (conform calendarul anual) și ele au ca scop:

  • întâlnirea din octombrie/noiembrie – o bună cunoaștere a copilului, atât din partea părinților cât și din partea educatoarelor
  • întâlnirea din mai/iunie – menită să ofere părinților un feedback al evoluției pe care a înregistrat-o copilul pe parcursul anului școlar

În timpul celor  două întâlniri vom încerca să stabilim obiective comune Montessori/tradițional, modul în care copilul, la acel moment, va fi capabil să se adapteze unei școli tradiționale sau Montessori.

Vă rugăm să urmăriți calendarul anual. În timpul acestor observări, părinții au posibilitatea să cunoască și să înțeleagă amenajarea spațiului, materialele specific Montessori, modul de lucru și de abordare a copilului dar și felul în care copilul este pregătit pentru o etapă de viață și școlaritate ulterioară.

Pe site veți găsi link-uri folositoare, articole, informații despre centrul nostru și despre educația de tip Montessori. Pe Facebook puteți afla noutăți despre centrele și despre educația Joy Montessori.

Întâlnirile la clasă au ca scop, în primul rând, prezentarea principiilor Montessori și, în al doilea rând, să răspundă întrebărilor dumneavoastră și să vă ofere sprijin în educarea copiilor. Acestea vor fi ținute de către educatoarele Joy Montessori şi de către consilierul nostru. Ocazional va veni un invitat care va vorbi despre metodele de educare Montessori (acțiuni neincluse în taxa de școlarizare).

Rugăm părinții să țină legătura cu echipa Joy. Dacă aveți întrebări sau motive de îngrijorare în legătură cu copilul dumneavoastră, vă rugăm să comunicați acest lucru în primul rând educatoarei de la grupă. Pentru orice problemă vă stau la dispoziție directorul educațional și managerul centrului.